Principală » 2012 » Martie » 26 » Examenul de gramatica da batai de cap la admitere 2012
9:04 PM
Examenul de gramatica da batai de cap la admitere 2012
Examenul de gramatica este una dintre cele mai grele probe la admiterea din 2012 de la facultatea de drept, Academia de Politie, scolile de politie, de jandarmi si de agenti de penitenciare.

Viitorii studenti trebuie sa dea un test grila din vocabular, fonetica, morfosintaxa si sintaxa - materie acumulata de-a lungul anilor de liceu.
Desi este test grila, examenul nu e deloc usor. Este necesara o pregatire speciala care presupune in primul rand exersarea multor grile similare cu cele de la examen.

La Facultatea de Politie din cadrul Academiei de Politie, examenul de gramatica presupune rezolvarea a 30 de intrebari foarte dificile in 4 ore.
La Facultatea de Drept de la Universitatea din Bucuresti, numarul intrebarilor ajunge la 60, iar timpul de lucru scade la 2 ore.

Dupa ce carti se pregatesc studentii?

O carta buna de pregatire pe care o aleg viitorii studenti trebuie sa respecte in primul rand tematica de examen a facultatilor si sa imbine teoria cu practica.
Tinerii vor ca notiunile teoretice sa fie prezentate foarte clar si structurat, sa se ofere un numar cat mai mare de grile tip examen pentru acomodarea cu specificul admiterii, iar cartile sa contina raspunsurile comentate la subiectele din anii trecuti – 2009, 2010, 2011.

„Gramatica limbii romane pentru examene” de Alexandru Petricica
indeplineste aceste criterii, motiv pentru care foarte multi elevi s-au pregatit dupa ea in anii trecuti. Despre experienta de examen a candidatilor la admitere poti citi pe grile-gramatica.ro.

În volumul I, NOŢIUNI TEORETICE. EXERCIŢII APLICATIVE, ai toată teoria structurată într-un mod foarte uşor de reţinut, plus subiectele date la admiterea din 2010 si 2011, rezolvate şi explicate.
În volumul II, 1500 GRILE TEMATICE COMENTATE ŞI EXPLICATE, poţi exersa grile similare cu cele de la examen. Pe deasupra, găseşti şi subiectele date la admiterea din 2009, cu răspunsuri şi explicaţii.

Pagini gratuite
din „Gramatica limbii romane pentru examene” a prof. Alexandru Petricica se gasesc pe grile-gramatica.ro, prin abonarea la newsletter.

Alte carti de gramatica sunt disponibile in librarii sau pot fi comandate pe internet.

Categorie: Diverse | Vizualizări: 1173 | Adăugat de: Grile-gramatica | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: