Principală » 2012 » Noiembrie » 19 » Saltele memory sau saltele latex?
5:01 PM
Saltele memory sau saltele latex?
Orice ne-am face, mai devreme sau mai tarziu, va veni momentul in viata fiecaruia dintre noi in care va trebui sa schimbam obiectul cel mai utilizat din casa. Ne referim desigur la salteaua pe care petrecem cel putin 25% din ziua noastra (iar cei mai norocosi dintre noi chiar si mai mult). Daca ai ajuns sa citesti acest articol, probabil urmeaza acest moment si in viata ta. Iar indiferent daca este prima data cand planuiesti sa-ti schimbi salteaua sau deja ai experienta in ceea ce priveste cumpararea unei saltele, decizia este la fel de grea.

Probabil deja stii ca tipurile de saltele cele mai raspandite sunt cele cu arcuri, din burete sau spuma, respectiv o combinatie intre cele doua. Iar dintre acestea se diferentiaza din punct de vedere calitativ doua tipuri de saltele: saltele din spuma memory si cele din spuma de latex. Faptul ca ambele sunt confectionate dintr-o spuma si nu au incorporate arcuri, precum saltelele traditionale, este evident, insa marea intrebare ramane: Care este diferenta intre saltele din spuma memory si saltele latex? Mai jos am incercat sa evidentiem diferentele intre cele doua modele, din mai multe perspective:

1. Desi amandoua sunt saltele din spuma, materialul din care sunt confectionate si proprietatile acestuia reprezinta una dintre cele mai mari diferente. Saltelele din spuma memory sunt compuse din materiale sintetice vasco-elastice, pe cand saltelele latex pot fi de 3 feluri din acest punct de vedere: 100% din latex natural, produse din seva copacului de cauciuc; 100% din latex sintetic si saltele latex mixte, care le incorporeaza pe amandoua in proportii variate. Evident saltelele din latex 100% natural sunt foarte rare si foarte costisitoare. In ceea ce privesc proprietatile materialelor utilizate, spuma memory este sensibila la temperatura corpului, pe cand spuma latex nu detine aceasta caracteristica.

2. Din perspectiva sanatatii, ambele au proprietati hipoalergice, insa saltelele din latex reprezinta un mediu mai putin favorabil pentru acarieni. Aditional, acele saltele latex care sunt produse si din materiale naturale, sunt considerate mai sanatoase si mai ecologice. Pe de alta parte, persoanele care sunt alergice la latex ar trebui sa aiba mai multa grija privind alegerea unei saltele latex – desi unii experti afirma ca acestea nu prezinta o amenintare, este bine sa ne asiguram inainte de a o achiziona. Pe de alta parte, daca luam in considerare eliminarea punctelor de presiune, si implicit a posibilelor dureri de spate, salteaua din spuma memory este cea castigatoare.

3. Din punct de vedere al confortului parerile sunt impartite. Pe de o parte salteaua din spuma memory este mai moale, datorita sansibilitatii la temperatura, insa in incaperi mai reci poate deveni mai ferma. Insa tocmai datorita acestei caracteristici salteaua memory este mai calduroasa. Aditional, unii pot considera ca este dificil sa isi schimbe pozitia de dormit, odata ce salteaua memory s-a conformat cu corpul aflat intr-o anumita pozitie, iar unele persoane considera mirosul specific a unei saltele memory nou achizitionate neplacut, desi acesta dispare cu timpul. Insa, daca ai un partener sau o partenera care se zvarcoleste in timpul noptii, salteaua memory este mai confortabila, fiindca minimizeaza mai mult efectul de balans decat cea din spuma latex.

4. Saltelele latex, atat cele sintetice, cat si cele mixte, au o durabilitate mai mare decat cele din spuma memory, desi conform expertilor ambele isi mentin proprietatile aproximativ 10 ani.

5. Intretinerea saltelelor memory este mai putin solicitanta decat a celor din spuma latex, fiind recomandat ca saltelele din spuma latex sa fie intoarse periodic (aproximativ la fiecare 3 luni), atat pe de o parte pe alta, cat si pe lungime. Desi saltelele memory nu sunt asa de pretentioase, este indicat sa le intoarceti si pe acestea din cand in cand.

Dupa cum poti observa, fiecare dintre cele doua tipuri de saltele au avantajele si dezavantajele lor, la care se adauga si considerentul costului. Desi saltelele latex sunt in general mai costisitoare, ambele modele au variante mai ieftine si mai scumpe. Ramane deci la latitudinea ta, care tip de saltele se potriveste cel mai bine necesitatilor si dorintelor tale.

Categorie: Diverse | Vizualizări: 3730 | Adăugat de: SiestaBedding | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: