Principală » 2011 » Iunie » 24 » Si-a gasit prietenul conservat intr-un cub de gheata
11:17 AM
Si-a gasit prietenul conservat intr-un cub de gheata



Rodney Hogg a escaladat everestul in anul 2010 alaturi de cel mai bun prieten al sau care din nefericire si-a gasit sfarsitul pe culmile cele mai inalte ale muntelui din cauza vremii nefavorabile.

Peter Kinloch in varsta de 28 de ani este persoana care dupa ce a cucerit cel mai inalt varf de pe everest, si-a gasit sfarsitul la intoarcere din cauza conditiilor meteo grele.

Anul acesta, Rodney Hogg s-a intors din nou pe varfurile muntelui Everest unde si-a gasit prietenul conservat intr-un cub de gheata. Cei doi au participat anul trecut la concursul Seven Summits Challenge, o competitie in care alpinistii incercau sa escaladeze cele mai inalte varfuri de pe fiecare continent.

Tanarul de 28 de ani care si-a gasit sfarsitul era specialist in IT si principala cauza pentru care si-a gasit sfarsitul este ca fusese orbit de o furtuna de zapada si a pierdut coordonatele, inainte sa moara. Trei serpasi nepalezi au incercat ore la rand sa-l resusciteze, dar au fost nevoiti sa-l abandoneze pe munte, au povestit colegii sai.

Rodney Hogg, de 44 de ani, a povestit pentru Mirror: "Cand l-am vazut, am stiut imediat ca era Peter. Ii puteai vedea fata. Era ca si cand statea intins pe spate, sa se odihneasca”.

Rodney Hogg, care lucreaza la BBC, a explicat ca serpasii au pus trupul prietenului sau intr-o pozitie anume pe munte, pe o cornisa, astfel incat trupul sau poata ramane acolo pe vecie, conservat perfect intr-un cub de gheata.

Sursa: Daily Mail
Categorie: Stiri | Vizualizări: 388 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Inghetat, everest, Escaladare, Conservat, Deces, Munte, Alpinist | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: