Principală » 2011 » Septembrie » 7 » Taxa auto de prima inmatriculare va fi inlocuita cu cartea verde
11:47 AM
Taxa auto de prima inmatriculare va fi inlocuita cu cartea verde



Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a anuntat ca incepand cu anul 2013 taxa auto de prima inmatriculare va fi inlocuita de cartea verde in care se va specifica gradul de poluare.

Aceasta decizie a fost luata datorita Curtii Europene de Justitie care a considerat ca taxa de prima inmatriculare este o discriminare. astefl spus guvernul a fost nevoit sa adopte proiectul de lege prin care se reduce taxa auto cu pana la 25%.

Cei care au platit sume imense pentru inamtriculare in perioada 2007, lise vor returna banii.

Ce inseamna cartea verde?

Din 2013 cand va intra cartea verde, fiecare autovehicul trebuie sa intre in RAR anual pentru a i se verifica noxele care ies din teava de esapament. Daca automobilul nu corespune normelor nu mai circula pe drumurile publice pana proprietarul nu remediaza problema.

Taxa va fi calculata pe baza unor criterii precum tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de CO2 si deprecierea autoturismului.

Autor: incont.ro

Categorie: Auto | Vizualizări: 1980 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Taxa de prima inmatriculare, Inmatriculare, Taxa Auto, Noxe, Carte Verde | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 3
3 Alejandra  
0
The relationship beteewn man and machine has its own advantages and disadvantages. As these days, there are even news that robots will take over the human teachers! That one has its own benefits and consequences at the same time.

2 CRISTI  
0
problema ,acest nou proiect care este deja in dezbatere cumparat recent un BMW din Germani si nu pot sa-o inscriu ca taxa auto e pre mare Am din 1991 dar nu se compara nici pe de parte cu loganul si arata impecabil astept o noua propunere cum se vehiculeaza prin popor , ca daca iei o masina second-hand nu se mai plateste taxa auto de prima inmatriculare dar nu ai voie sa o vinzi timp de 3 ani , daca in intervalul asta de 3 ani ai vinduto cel care cumpara masina plateste taxa de prima inmatriculare asta e sa descurajeze bisnita cu masini si dupa aceasta perioada de 3 ani poti sa-o vinzi fara nici-o ar fi ok pentru toata lumea SI SE FIXEAZA O TAXA ANUALA IN FUNCTIE DE POLUAREA MASINII.MUMAI ASA SE POATE SA IMPACATI SI CAPRA SI VARZA O ZICALA DIN POPOR. GINDITIVA STIMATI GUVERNANTI CUM VOTATI TAXA AUTO CA SE APROPIE ALEGERILE SI AVEM NOI GRIJA CUM VA VOTAM CA SOARTA VOASTRA E IN VOTUL NOSTRU DACA TINETI CU ADEVARAT LA OAMENI.

1 CRISTI  
0
Am cumparat recent un BMW din Germani si nu pot sa-o inscriu ca taxa auto e pre mare din 1991 dar nu se compara nici pe de parte cu loganul si arata impecabil astept o noua propunere cum se vehiculeaza prin popor , ca daca iei o masina second-hand nu se mai plateste taxa auto de prima inmatriculare dar nu ai voie sa o vinzi timp de 3 ani , daca in intervalul asta de 3 ani ai vinduto cel care cumpara masina plateste taxa de prima inmatriculare asta e sa descurajeze bisnita cu masini si dupa aceasta perioada de 3 ani poti sa-o vinzi fara nici-o problema ,acest nou proiect care este deja in dezbatere ar fi ok pentru toata lumea .MUMAI ASA SE POATE SA IMPACATI SI CAPRA SI VARZA O ZICALA DIN POPOR. GINDITIVA STIMATI GUVERNANTI CUM VOTATI TAXA AUTO CA SE APROPIE ALEGERILE SI AVEM NOI GRIJA CUM VA VOTAM CA SOARTA VOASTRA E IN VOTUL NOSTRU DACA TINETI CU ADEVARAT LA OAMENI.

Prenume *:
Email *:
Cod *: