Principală » 2011 » Septembrie » 22 » Azi Romania isi afla soarta. Va adera sau nu la Schengen?
12:30 PM
Azi Romania isi afla soarta. Va adera sau nu la Schengen?


Astazi, joi 22 septembrie 2011, Romania si Bulgaria afla daca vor adera la Schengen. Daca ar fi sa ne luam dupa declaratiile Guvernul olandez, Romania trebuie sa se astepte la un raspuns negativ.

"In numele Olandei, vom spune "nu" la reuniunea prevazuta saptamana viitoare la Bruxelles", a declarat cu ceva timp in urma purtatoare de cuvant a Guvernului olandez.

Insa tara care detine presedintia Uniunii Europene, Polonia, cauta in compromis pentru ai convinge pe ministrilor de interne reuniti la Bruxelles sa accepte aderarea celor doia tari.

Mai exact, Polonia a propus ca Romania si Bulgaria sa adere respectand doi pasi. Mai intai cu ridicarea controalelor la frontiera aeriana, iar mai apoi la granitele terestre.

Traian Basescu i-a raspuns guvernului olandei ca Romania nu este exact cum crede el. Daca ar fi atata coruptie, cum grede guvernul olandei, nu ar mai fi atatia investitori in Romania.

"Vreau sa stiti ca o sa fiu extrem de deschis sa va spun si aici ce voi spune probabil si la Consiliu, dar mult mai argumentat. Finlanda este deranjata de tigani. Olanda este deranjata de Justitie, sa spunem. Faptul ca Olanda nu are argumente este dat chiar de comunitatea de afaceri. Olanda este cel mai mare investitor in Romania. Daca era coruptia atat de mare si justitia functiona atat de prost, cum ar fi investit olandezii 11 miliarde de euro in Romania?", a declarat seful statului, Traian Basescu.

Sursa: Mediafax.ro

Categorie: Stiri | Vizualizări: 346 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Bruxelles, Aderare, romania, Schengen? | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: