Principală » 2011 » Noiembrie » 9 » Copii care sufera de autism au prea multe celule intr-o regiune a creierului responsabila pentru dezvoltarea emotionala
4:13 PM
Copii care sufera de autism au prea multe celule intr-o regiune a creierului responsabila pentru dezvoltarea emotionala
Copii cu autism par sa aiba prea multe celule intr-o zona cheie a creierului necesare pentru comunicare si dezvoltarea emotionala, sustin oamenii de stiinta.
 
Ceea ce au descoperit cercetatorii ii ajuta sa explice de ce copii mici cu autism au creierul mai dezvoltat decat in mod normal.
 
Studiul sugereaza ca starea incepe in uter, deoarece celulele creierului in acest domeniu, cunoscut sub numele de cortexul prefrontal, se dezvolta de obicei in al doilea trimestru de sarcina.
 
Cercetarea ar putea ajuta la gasirea unei cauze de autism care afecteaza 1 copil la 150 din Stele Unite, sau 1% din populatie.
 
"Am găsit o creştere cu adevărat remarcabil cu 67 la sută din numărul total de celule cerebrale din cortexul prefrontal", a declarat cercetatorul Dr. Eric Courchesne de la Universitatea San Diego din California.
 
Dr. Courchesne si echipa sa au numarat cu atentie numarul de celule cerebrale din tesutul a sapte baieti ce sufereau de autism si care au murit si de la sase baieti care nu au avut autism in momentul mortii lor.
 
Concluzia este ca, celulele creierului in exces din contextul prefrontal explica suprainfectia creierului in autism, iar informatiile primite de la functiile cerebrale din acest domeniu sunt peturbate.
 
Autor: Daily Mail
 
Categorie: Sanatate | Vizualizări: 465 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Celule, copii, Creier, Autism | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: