Principală » 2011 » Septembrie » 27 » Cum sa ingrijesti bulldog-ul si komondor-ul
7:58 PM
Cum sa ingrijesti bulldog-ul si komondor-ul

Bulldog-ul Francez si Komondor-ul sunt rase complet diferite din punctul de vedere al constitutiei, taliei si originii. Iata cateva caracteristici ale acestor doua rase de caini.


Bulldog-ul francez este un caine de talie medie, cu un comportament energic si afectuos fata de stapan, fiind foarte atasat de acesta. Este un bun caine de companie si de paza si nu necesita miscare foarte multa. Are aspect robust, compact si cu urechi mari, iar originea sa se presupune a fi in Bulldog-ul englez. Bulldog-ul francez are aspectul unui mastiff pitic cu umeri lati, piept adanc, gat gros si o musculatura bine dezvoltata si bine evidentiata. Corpul are forma de para, cu toracele lat si bazinul mai ingust. Aceste animalute sunt caini de paza credinciosi si se bucura sa-si petreaca mult timp alaturi de proprietarii lor. Le place sa se joace cu alti caini, dar unii masculi pot deveni agresici. Bulldog-ul francez este un vanator de soareci neintrecut. Nu este intotdeauna foarte intelegator si tolerant cu poznele copiilor. Are un caracter maleabil, ideal pentru persoanele in varsta sau pentru cele care locuiesc intr-un apartament. Bulldog-ul francez poate dezvolta probleme respiratorii in urma antrenamentelor exagerate si extenuante, a emotiilor puternice si temperaturii ridicate. Acesti caini sunt predispusi afectiunilor oculare si respiratorii. Pot fornai, sforai si elimina gaze intens. Durata medie de viata este de aproximativ 9-12 ani.


Komondor-ul este cunoscut drept Ciobanescul unguresc, fiind un caine de paza excelent si loial. Istoria acestei rase incepe in secolul al IX-lea, cand a fost adusa de catre triburile nomade, fiind pusi sa pazeasca turmele de oi, capre si vite. Komondorii sunt animale cu un simt dezvoltat al teritoriului si trebuie atent supravegheat cand sunt in preajma musafirilor. Sunt loiali si afectuosi cu membrii familiilor lor si necesita foarte putina miscare. Pot fi zgomotosi si sunt intotdeauna vigilenti cu pradatorii. Komondorii sunt caini toleranti cu copii si cu alte animale numai daca acestea sunt considerate membrii ai "turmei". La Komondor, torsiunea gastrica este o afectiune brusca ce pune in pericol viata cainelui. Displazia de sold are ca rezultat durerea, schiopatura si artrita consecutiva. Sunt predispusi si la probleme oculare. Durata medie de viata a Komondor-ului este de circa 12 ani.

Autor:
Revista Kaufland

Categorie: Diverse | Vizualizări: 426 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Caini, Bulldog, Ingrijire, Animale, Komondor | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: