Principală » 2011 » Noiembrie » 16 » Daca se intarzie cu taierea cordonului ombilical, se reduce riscul de anemie la copii
7:40 PM
Daca se intarzie cu taierea cordonului ombilical, se reduce riscul de anemie la copii
Bebelusii pot beneficia de o intarziere in taierea cordonului ombilical. Potrivit oamenilor de stiinta, daca nu taiem in primele 3 minute cordonului ombilical al bebelusului, acesta poate creste nivelul de fier si poate reduce riscul de anemie.

De obicei, acesta este taiat in primul minut dupa nastere din cauza temerilor ca asteptarea poate provoca icter.

Insa cercetatorii vin si ne confirma ca nu este nici o dovada care sa confirme ca intarzierea poate provoca probleme - dimpotriva, medicii ar trebuie sa mai astepte cateva minute pana a fi taiat cordonul ombilical.

Studiul a fost realizat pe 400 de noi-nascuti. Unii au avut cablul taiat dupa 3 minute, iar altora li s-a taiat imediat.

Bebelusii care au avut intarzieri in taierea cordonului ombilical, au avut niveluri mai bune de fier la varsta de 4 ani si au existat mai putine cazuri de anemie.

Cercetatorii suedezii estimeaza ca daca pentru fiecare 20 de copii se intarzie cu taierea cordonului imediat, ar putea fi prevenit un caz de deficit de fier.

In studiul publicat online pe bmj.com, cercetatorii spun ca nu au existat reactii adverse asupra sanatatii datorita intarzierii.

Simptomele de anemie in primul an de viata pot include oboseala si bataii rapide ale inimii, de si astfel de reactii nu sunt intalnite la toti bebelusii.

Daca nu este corectata la timp cu suplimente de fier date in picaturi, ea poate duce la probleme mentale si fizice permanente.

Autor: Daily Mail

Categorie: Sanatate | Vizualizări: 810 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Cordonul ombilical, Bebelusi, Anemie, fier | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: