Principală » 2011 » Noiembrie » 30 » Daily Mail: Arsenalul nuclear din China ar putea fi de 40 de ori mai mare decat s-a crezut
7:29 PM
Daily Mail: Arsenalul nuclear din China ar putea fi de 40 de ori mai mare decat s-a crezut
Arsenalul nuclear al Chinei ar putea fi de multe ori mai mare decat s-a crezut initial, sutine un grup de elevi care au cercetat acest lucru timp de trei ani.

Condusi in cercetari de catre un fost oficial de top al Pentagonului, studentii de la Universitatea Georgetown, din Washington DC, au examinat mai multe imagini din satelit, au tradus mai multe documente militare chineze si au cautat prin mii de fisiere online.

S-a studiat cu atentie tunelurile si s-a constata ca acestea sunt situate la mii de kilometri adancime, unde Chinezi ar ascunde arsenalul de rachete.

Dupa cutremurul masiv care a lovit provincia Sichuan in 2008, rapoartele de stiri au aratat radiatiile puternice din respectiva zona si imagini cu dealuri prabusite, ceea ce i-a dus pe cercetatori cu gandul ca exista un tunel foarte extins.

In aceste tuneluri, stundetii au reusit sa intocmeasca o imagine de anvergura a capacitatilor nucleare ale Chinei - considerata a fi de 40 de ori mai mare decat s-a creazut initial.

Studiul studentilor a fost realizat pe 363 de pagini si a fost deja vizualizat de catre oficialii de top ai Pentagonului.

Grigorie Kulacki, un analist nuclear, spune ca de fapt tunelurile de mii de kilometrii in subteran au fost realizate pentru supravietuire in caz de razboi.

Sursa: Daily Mail

Categorie: Stiinta | Vizualizări: 347 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Arsenal Nuclear, china | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: