Principală » 2011 » Noiembrie » 13 » Femeile care fac parte din cultura Mosuo isi schimba barbatii cand doresc si isi cresc singure copii
4:32 PM
Femeile care fac parte din cultura Mosuo isi schimba barbatii cand doresc si isi cresc singure copii
In China mai exista inca o comunitate matriarhala. Aici femeile isi aleg partenerii si ii pot alunga atunci cand doresc, iar cuvantul "tata” nu exista, pentru ca mamele isi cresc singure copiii.

Este vorba despre Cultura Mosuo despre care se stiu foarte putine detalii caci traditia a fost raspandita pe cale orala din cauza ca Mosuo nu a avut niciodata o limba scrisa.

Aceasta traditie ofera barbatilor posibilitatea de a avea mai multe femeii si fara a-si lua in primire functia de tata. Femeile care fac parte din aceasta comunitate, pot face dragoste cu cati barbati doresc (bineinteles, barbatii trebuie la randul lor sa faca parte din aceasta comunitate), iar daca raman insarcinate, isi cresc singure odrasla, fara ca apoi copilul sa stie cine ii este parinte.

Barbatii trebuie doar sa aibe grija de copii nascuti in propriile lor familii, adica de catre surorile sau matusile lor.

Sursa: stirileprotv.ro

Categorie: Diverse | Vizualizări: 679 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: barbati, cultura, Sex, Mosuo, tata, femei, china, Matriarhat | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: