Principală » 2011 » Mai » 19 » Fiecare roman va avea avatarul sau in lumea internetului
6:53 PM
Fiecare roman va avea avatarul sau in lumea internetului



Valerian Vreme, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, a declarat intr-o conferinta a Asociatiei Municipiilor din Romania de la Targu Mures, ca fiecare Roman trebuie sa fie personalizat in lumea internetului, mai precis, fiecare sa aibe avatarul sau.

In discursul pe care l-a prezentat in fata tuturor primarilor de Municipii din Romania, Valerian Vreme a prezentat mai multe proiecte de devzoltare pe care trebuie sa le rezolve, odata cu aderarea la "Agenda Digitala Europa 2020".

"In faza de proiectare si foarte important pentru alfabetizarea Romaniei este proiectul managementului identitatii", a spus Vreme, citat de Mediafax.

Ministrul a sustinut ca proiectul respectiv - care va folosi o platforma software finantata din fonduri europene, operationala in circa un an - presupune ca orice roman va avea si in lumea virtuala o identitate, pentru aplicatiile dezvoltate de institutiile statului.

Avatarul fiecarei persoane contine urmatoarele caracteristici: stare de sanatate, stare sociala, stare financiara etc.

"Practic, orice cetatean al Romaniei, pe langa identitatea pe care o are, cu buletinul de identitate, va trebui sa aiba si in lumea virtuala o identitate, care sa ii permita sa acceseze aplicatiile care la ora actuala sunt destul de bine conturate in cadrul institutiilor statului.

De multe ori ne lovim de aceasta problematica, a managementului identitatii"
, a mai spus Vreme.

Autor: Mediafax
Categorie: Internet | Vizualizări: 386 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Internet, AVATAR, Soft, Identificare, Hard | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: