Principală » 2011 » Septembrie » 17 » Inventia care ar fi putu schimba soarta celui de-al doilea razboi mondial
4:47 PM
Inventia care ar fi putu schimba soarta celui de-al doilea razboi mondial



In cel de-al doilea razboi mondial s-a pus problema rachetelor purtate de porumbei călători sau a unor substanţe protectoare împotriva rechinilor, pentru militarii care se prăbuşeau în mare.

gandul.info: Ideea care a fost cel mai aproape să fie pusă în practică i-a aparţinut britanicului Geoffrey Pyke. El a inventat o substanţă numită Pykrete, compusă din 14% rumeguş şi 86% gheaţă. Aceasta avea proprietatea de a fi foarte dură şi se topea foarte greu, putând fi un substitut pentru beton. De aici şi denumirea Pykrete, o combinaţie între numele lui şi termenul englezesc pentru beton, "concrete".

Geoffrey Pyke, de profesie jurnalist, a fost corespondent în timpul Primului Război Mondial, fiind trimis incognito în Berlin, cu un paşaport american fals. El a fost capturat şi trimis în lagăr, dar a devenit primul britanic care a reuşit să scape. A traversat Germania şi Olanda, ajungând în cele din urmă acasă, unde a fondat o grădiniţă şi a devenit inventator.

Când a început cel de-al Doilea Război Mondial, Pyke a devenit foarte interesat să inventeze arme noi, fiind îngrijorat mai ales de penuria de oţel. Această substanţă era folosită pentru absolut orice, astfel că Pyke a început să caute un substitut penru oţel, ieftin şi uşor de făcut. Întâmplător, Pyke a inventat pykrete, un amestec de apă şi rumeguş, lăsat să îngheţe. În mod surprinzător, pykrete nu se sparge şi nu se topeşte precum gheaţa, fiind destul de rezistent pentru a fi folosit în construcţii.

Autor: gandul.info

Categorie: Stiri | Vizualizări: 380 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Inventie, Razboi Mondial, Substanţa cu 86% gheaţă | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: