Principală » 2011 » Noiembrie » 22 » Legea privind cainii comunitari a fost adoptata. Acestia vor fi eutanasiati
6:40 PM
Legea privind cainii comunitari a fost adoptata. Acestia vor fi eutanasiati
Dupa multe saptamani de amanare din cauza opozitiei, Camera Deputatilor a adoptat cu 168 de voturi "pentru", 111 voturi "impotriva" si 14 abtineri, Legea privind cainii comunitari.

Aproximativ o suta de persoane reprezentand organizatii de protectie a animalelor au stat la lojele destinate invitatilor, cei mai multi fiind coordonati de Marius Marinescu. Mai multe persoane care au asistat la votul final din Camera Deputatilor au izbucnit in plans in momentul in care legea a fost adoptata si au strigat: "Ucigasilor!" sau "Rusine sa va fie!".

Ce prevede legea:

Potrivit prevederilor adoptate de deputati, consiliile locale vor avea obligatia de a infiinta, in functie de necesitati, in termen de 60 de zile de la data intrarii in vigoare a acestei legi, servicii specializate pentru gestionarea cainilor fara stapan si vor trebui sa amenajeze si sa suplimenteze din fonduri proprii in functie de necesitati adaposturile publice pentru caini. Cainii vor fi tinuti in adaposturile infiintate de consilii timp de 30 de zile, cu exceptia celor revendicati de proprietari.

In situatia in care, dupa expirarea termenului de cazare, cainii nu au fost revendicati sau adoptati, acestia pot fi pastrati in adaposturi, returnati in teritoriu, eutanasiati sau se poate gasi o solutie combinata, conform hotararii consiliilor locale, respectiv ale CGMB, dupa consultarea populatiei din raza unitatii administrativ-teritoriale respective, se precizeza in proiect. Proprietarul va suporta contravaloarea cheltuielilor de intretinere in cuantumul stabilit prin hotarare de consiliul local.

Sursa: stirileprotv.ro

Categorie: Stiri | Vizualizări: 345 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Lege, Caini, Parlament, Camera Deputatilor, Eutanasieri | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: