Principală » 2011 » Septembrie » 15 » Lumina puternica, sufletul plutind si liniste. Asta vad si simt oamenii cand mor
12:51 PM
Lumina puternica, sufletul plutind si liniste. Asta vad si simt oamenii cand mor



livescience.com: Persoanele care au fost in coma clinica spun ca au vazut la capatul unui tunel o lumina puternica, insa in urma unor studii reiese ca aceea lumina poate fi din cauza lipsei de oxigen.

Cand esti aproape de moarte ceea ce simti si vezi se raporteaza la cultura tarii din care provii. Majoritatea oamenilor care s-au aflat in moarte clinica, au declarat ca au fazut un tunel la capatul caruia era o lumina foarte puternica si au simtit liniste sufleteasca.

Doctorii spun ca simturile pe care le avem in timp ce ne aflam in moarte clinica provin de la crier, fiindca el da comanda.

Intalnirea cu monstri sau oameni care au murit este si ea explicata. Un exces de dopamina poate produce halucinatii, iar acest dezechilibru hormonal apare in multe afectiuni neurologice sau in urma unor traume. La randul ei, starea de euforie traita inaintea mortii poate fi produsa de droguri sau medicamante, acestea putand provoca si halucinatii sau senzatia decorporalizarii. Asta nu inseamna ca oamenii care relateaza asemenea experiente au fost neaparat drogati, pentru ca si o trauma puternica poate declansa in creier o reactie similara.

Concluzia medicilor care au realizat studiul este ca de multe ori oamenii aflati in situatii limita isi explica senzatiile traite in functie de credinta si dorinta fiecaruia.

Autor: livescience.com

Categorie: Stiinta | Vizualizări: 442 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Moarte, Deces, Explicatii despre moarte, Simturi, Moarte Clinica | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: