Principală » 2011 » Septembrie » 22 » Pe 23 septembrie 2011 se va prabusi pe pamant un satelit mare cat un autobuz. Ce tara este in pericol?
12:48 PM
Pe 23 septembrie 2011 se va prabusi pe pamant un satelit mare cat un autobuz. Ce tara este in pericol?


Specialistii de la NASA au anuntat ca pe data de 23 septembrie 2011 un satelit cu dimensiunile cat ale unui autobuz se va prabusi pe Pamant. Din primele cercetari reise satelitul nu va pica in America de Nord.

Cercetatorii nu au dat niste coordonate exact, insa potrivit lor, la aceea dat satelitul nu se va afla deasupra continentului american.

Potrivit AFP, Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) are o lungime de 10 metri si o greutate de 6 tone.

Satelitul a fost amplasat pe orbita in 1991 avand ca scop studierea atmosferei inalte a Terrei.

"Desi o mare parte a satelitului se va sparge in multe bucati, la intrarea in atmosfera, nu toate resturile vor arde", au declarat cercetatorii americani.

NASA a anuntat ca este foarte probabil ca satelitul sa cada intr-o zona situata intre 57 de grade latitudine nordica si 57 de grade latitudine sudica.


Categorie: Stiinta | Vizualizări: 469 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: NASA, Terra, Satelit, Pamant, Prabusire | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 1
1 Diana  
0
Dupa ce am reusit sa calculez de pe o harta de pe net,mi'a iesit ca se va prabusi (57 grade longitudine,57 grade latitudine) deci,presupun ca undeva prin Asia? :-?? :-ss

Prenume *:
Email *:
Cod *: