Principală » 2011 » Septembrie » 23 » Petrolul si gazele naturale din Marea Mediterana pot isca un razboi intre Turcia si Cipru
11:14 AM
Petrolul si gazele naturale din Marea Mediterana pot isca un razboi intre Turcia si Cipru


Turcia si Cipru s-au acuzat reciproc ieri de forari ilegale de petrol si gaze naturale din Marea Mediterana, amenintand ca acest conflict va degenra in razboi.

"Asteptam ca toti factorii responsabili sa se asigure ca administratia greco-cipriota va stopa aceste activitati, care pot duce la aparitia unor tensiuni, nu numai in isnula, dar in intreaga regiune" - a declarat premierul Turciei, Tayyip Erdogan, intr-un discurs pe care l-a sustinut in fata Adunarii Generale a Natiunilor Unite, citat de Bloomberg.

Presedintele Ciprului, Demetris Christofias, a declarat ca extragerea petrolului si a gazelor naturale din Marea Mediterana de catre Turcia, este ilegal si ii provoaca la ostilitati militare.

"Manevrele navale ale Turciei in regiunea Economica Exclusiva a Ciprului, unde au loc aceste explorari petroliere, sunt provocatoare si reprezinta un real pericol pentru declansarea unor complicatii in aceasta zona." a declarat Christofias.

Autor: Bloomberg

Categorie: Stiri | Vizualizări: 512 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Gaze, Cipru, Petrol, Marea Mediterana, Turcia, forari | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: