Principală » 2011 » August » 30 » Preotii din Romania se roaga la sfintii Becalii, Bush si Gorbaciov
10:25 AM
Preotii din Romania se roaga la sfintii Becalii, Bush si Gorbaciov



In Romania se poate orice. Daca pana acum se stia ca pe peretii bisericii trebuie sa fie pictati sfinti care au facut minuni de-a lungul vietii lor, se pare ca aceasta datina a luat sfarsit. Acum regasim in unele bisericii chipurile unor oameni de afaceri precum Becali, Bush si Gorbaciov pictate pe zidurile lacasurilor.

Insa care ar fi motivul pentru care preotii si oamenii ce intra in lacasul respectiv sunt nevoiti sa se roage la asemenea chipuri?

Cu siguranta ca principalul motiv pentru care aceste personalitati sunt pictate in bisericii este bogatia pe care o detin.

George Becali: Are o avere ravnita de multi altii, este credincios si a dat bani pentru constructia sau renovarea mai multor biserici. Pentru ajutorul banesc pe care preotii l-au primit din partrea milionarului, acestia l-au pictat pe ziduri ca drept multimire. Insa sunt si alte bisericii carora Becali nu le-a dat nici un ban si chipul lui tot apare pe zid. Probabil ca oamenii Domnului s-au gandit sa deseneze pe zid portretul lui in scopul ca poate, poate, milionarul va vedea ce a facut acest lacas pentru el si va dona ceva bani frumosi bisericii.

Bush si Gorbaciov: Cele doua personaje bine cunoscute in intreaga lume se regasesc in Biserica "Schimbarea la faţă" din Petresti, Alba. Ce este interesant la aceasta pictura, este ca sub portretele celor doi este scris: "Dumnezeu, prin aceşti trei oameni providenţiali, a schimbat mersul lumii". In aceasta pctira de pe perete apare si Papa Ioan Paul al II-lea, insa nu prea e nimic de comentat la adresa lui atata timp cat acest om a fost conducatorul bisricilor din intreaga lume.



Insa sa stiti ca nu doar aceste trei personaje apar pe peretii Bisericilor. Poeti precum George Cosbuc, Lucian Blaga si Octavian Goga si-au gasit loc pe peretii acestor locasuri.

Categorie: Crestinism | Vizualizări: 385 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Biserici, Lacasuri Sfi, Gigi Becali, Octavian Goga Picturi, Mihail Gorbaciov, Cosbuc, George Bush, Lucian Blaga, Papa Ioan Paul al II-lea, Politicieni | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: