Principală » 2011 » Septembrie » 24 » Satelitul UARS a intrat in atmosfera. Bucati din el au cazut in Canada
12:13 PM
Satelitul UARS a intrat in atmosfera. Bucati din el au cazut in Canada


Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) a căzut pe Pământ sâmbătă, între 03.23 şi 5.09 GMT (06.23 - 08.09 ora României), a anunţat Agenţia spaţială americană (NASA), care nu a determinat încă locul şi nici momentul exact al prăbuşirii, potrivit USA Today.

Bucati din satelit au fost vazut in orasul Okotos din Canada.

Se pare că satelitul a ars în cea mai mare parte, fragmentele rămase nereprezentând un pericol pentru siguranţa publică.

NASA estima că rămăşiţele satelitului nu s-ar putea împrăştia pe mai mult de 500 de mile (circa 800 kilometri). De asemenea, potrivit estimărilor Agenţiei spaţiale americane, cea mai mare bucată din UARS, care avea 6 tone, nu ar fi depăşit greutatea de 136 de kilograme.

Până în prezent, nu este cunoscut vreun caz de accidentare a unei persoane din cauza deşeurilor căzute din spaţiu şi nici nu au fost vreodată distrugeri majore. NASA a estimat că şansele ca cineva oriunde pe Pământ să fie rănit în urma căderii deşeurilor spaţiale sunt de 1 la 3.200, în timp ce probabilitatea ca un om să fie lovit este de 1 la 22 de bilioane, dat fiind că pe Glob trăiesc 7 miliarde de oameni.

Autor: mediafax.ro

Categorie: Stiinta | Vizualizări: 476 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Cadere, Upper Atmosphere Research Satellite, Satelit, UARS, Prabusire | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: