Principală » 2011 » Noiembrie » 3 » Tratamentele anti-fumat cresc riscul de sinucidere
2:24 PM
Tratamentele anti-fumat cresc riscul de sinucidere
Tratamentele anti-fumat cresc foarte mult riscul de suicid si ar trebui sa fie folosite numai ca ultima solutie, spun doctorii din Marea Britanie.

Ei spun ca pacientii care iau Champix sunt de asemenea, mai predispusi la tentative de sinucidere iar depresia este mai mare decat la cei care folosesc plasturii cu nicotina.

Champix, care a fost prescris la mai mult de 1 milion de persoane anul trecut, a avut efecte negative asupra consumatorilor, cum ar fi: atacuri de cord, accidente vasculare cerebrale, violente si pierderea cunostintei.

Profesorul Curt Furberg spune ca "riscurile depasesc beneficiile pur si simplu."

Champix, care mai este cunoscut sub numele de vareniclina, a fost pus la vanzare cu 4 ani in urma, timp in care 90% din rapoartele primite de la consumatori sunt de depresie sau de comportament suicidar.

Doctorul Furberg spera ca intr-un timp scurt acest medicament anti-fumat sa fie scos de pe piata, insa sansele ca acest lucru sa se realizeze sunt minime.

Sursa: Daily Mail

Categorie: Diverse | Vizualizări: 429 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Champix, Anti-fumat, Tratament, Sinucidere | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: