Principală » 2011 » Septembrie » 18 » Un satelit de 10 metri se va prabusi pe Terra in data de 23 septembrie 2011
4:05 PM
Un satelit de 10 metri se va prabusi pe Terra in data de 23 septembrie 2011


Cercetatorii de la NASA au anuntata ca pe data de 23 septembrie un satelit de 10 metri va cadea pe Terra, iar regiunea unde acesta va cadea nu a fost identificata.

Potrivit specialistiilor, populatia nu ar trebuie sa-si faca griji in privinta satelitului, deoarece o mare parte din dispozitiv va arde la intrarea in atmosfera.

Satelitul poarta numele de "Upper Atmosphere Research Satellite (UARS)" si a fost amplasat in orbita in 1991 de naveta Discovery avand ca misiune sa studieze atmosfera inalta a Terrei.

"Desi o mare parte a satelitului se va sparge in multe bucati, la intrarea in atmosfera, nu toate resturile vor arde", au declarat specialistii NASA.

Agentia spatiala americana a explicat ca acest satelit va cadea pe Terra intr-o zona situata intre 57 de grade latitudine nordica si 57 de grade latitudine sudica, o suprafata care acopera o mare parte din Terra.

Categorie: Stiinta | Vizualizări: 476 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Upper Atmosphere Research Satellite, Prabusire satelit, Cadere satelit, Satelit, UARS | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: