Principală » 2011 » Mai » 30 » Arheologii au descoperit un schelet care poate fi al Mona Lisei
8:45 PM
Arheologii au descoperit un schelet care poate fi al Mona Lisei



Cercetatori si oameni de stiinta au incercat sa dezvaluie misterul femeii care l-a inspirat pe Leonardo da Vinci sa realizeze cel mai faimos tablou. Unele informatii s-au adeverit insa femeia a ramas tot un mister deoarece nu s-a gasit nici o ramasita care sa ateste existenta ei.

De ceva timp arheologii se tot chinuie sa scoata la iveala dovezi despre Mona Lisa, si pana la urma se pare ca le-a iesit. Ei au gasit un schelet despre care se crede ca ar apartine acestei frumoase doamne.

Potrivit site-ului Livescience.com scheletul a fost gasit intr-o cripta din Florenta, in orasul in care se crede ca ar fi trait Mona Lisa.

Antropologul Giorgio Gruppioni de la Universitatea din Bologna a spus ca, la prima vedere scheletul pare a fi al unei femei. Insa mai trebuie multe dovezi pentru a dovedi ca apartine cu exactitate lui Mona Lisa.

Cercetatorii au ajuns la cripta din Florenta, dupa ce au studiat mai multe documente istorice, inclusive certificatul de deces al Lisei Gherardini, descoperit acum cativa ani. Din acte, reiese ca aceasta si-a petrecut ultimii doi ani din viata (pana a murit in 1542) la St. Ursula, in Florenta, dupa moartea sotului ei. Documentele mai arata si ca exista o cripta sub podeaua bisericii unde Gherardini.

Sursa: Livescience.com
Categorie: Stiri | Vizualizări: 395 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Mona Lisa, Leonardo da Vinci, Cercetari, Schelet, Mistere | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: