In timpul somnului are loc „mentenanta” sistemului nervos, imunitar, muscular si scheletic, printre multe altele somnul fiind esential pentru consolidarea memoriei si reglarea cresterii si a apetitului. Insa in acest proces de „intretinere” a organelor are un rol important nu numai cantitatea somnului, ci si calitatea somnului, cel din urma fiind influentat si de pozitia in care dormim de obicei.
Studiile arata ca desi ne foim in timpul noptii, majoritatea timpului o petrecem dormind in pozitia noastra de somn preferata. Iar pozitia in care dormim de obicei ne poate afecta sanatatea. Astfel, producatorul de saltele Siesta Bedding a listat avantajele si dezavantajele fiecarei pozitii de somn, impreuna cu cateva recomandari privind saltelele si pernele potrivite pentru fiecare, in functie de pozitia de dormit.
Dormitul pe spate Multi experti considera dormitul pe spate ca fiind pozitia de somn cea mai adecvata pentru s
...
Detalii... »
|
O alimentatie corecta, esentiala pentru cresterea sanatoasa si armonioasa a copiilor trebuie sa tina cont de particularitatile fiecarei varste. La 1 an, de exemplu, copilul a deprins sau e pe cale sa deprinda o serie de competente: accepta sau refuza un aliment, mesteca si digera alimente de o anumita consistenta. Cand incheie primul an de viata, copilul traieste primele experiente senzoriale si gustative si degusta multe dintre alimentele consumate de parinti, care reprezinta un model alimentar pe care copilul si-l insuseste.
Din punct de vedere alimentar, copilul poate urma o dieta libera, variata. In prima copilarie, incep sa se formeze gusturile si obiceiurile alimentare, care
...
Detalii... »
|
La doar cateva zile de la demararea campaniei anti-anorexie, cititoarele Perfecte.ro care au trecut prin asta, au inceput sa ne impartaseasca povestile lor. Flori, in varsta de 21 de ani, ne-a povestit cum a oscilat intre anorexie si bulimie, din cauza celor din jurul ei care o faceau grasa... Citeste tot articolul pe perfecte.ro.
Sursa: perfecte.ro
|
Febra recoltarii de celule stem a cuprins zeci de mii de romani, care platesc sume imense pentru a-si proteja copilul de o serie de boli grave. Uneori, informatiile pe care le primesc sunt insa false sau incomplete... Citeste tot articolul pe stirileprotv.ro.
Sursa: stirileprotv.ro
|
Studiul, publicat în British Medical Journal on-line, constată că consumul de alimente prajite prezinta un mare factor de risc pentru inima. Aceasta regula nu se aplica totusi cand e vorba de alimente gatite in ulei de masline si de floarea-soarelui. "Într-o ţară mediteraneană în cazul în care uleiurile de măsline şi de floarea-soarelui sunt cele mai frecvent utilizate ca grăsimi pentru prăjit, şi în cazul în care cantităţi mari de alimente prajite sunt consumate la mare departare de casă, nici o asociere a fost observată între consumul de alimente prajite si riscul de boala coronariana sau moarte ", spun cercetatorii, condusi de Pilar Guallar Castillon-de la Universitatea Autonomă din Madrid.
Guallar Castillon-si echipa sa a adunat datele de la 40,757 adulţi spanioli cu vârsta de 29 - 69 care au participat la EPIC (Prospectul European de Investigatii in cancer si nutritie), un studiu la scară largă de dieta, de sănătate şi stil de viaţă care a r
...
Detalii... »
|
Brenda Flanagan-Davies are 260 de kilograme si nu a mai iesit din casa de 4 ani!
Mananca 6000 de calorii pe zi, de trei ori cantitatea de care are nevoie o femeie.
Singura miscare pe care o face este drumul la un dus improvizat in baie, exercitiu ce o extenueaza total.
La 43 de ani, Brenda a primit o veste asteptata de la medici: "Mi-au spus ca daca nu slabesc o sa mor. Este prea multa greutate pe organele mele, dar ce sa fac? Mancarea este o obsesie pentru mine, nu ma pot opri!"
Femeia are nevoie de 6 oameni care au grija de ea: o sapala, ii fac de mancare si ii fac cumparaturile.
Sursa: sport.ro
|
Femeile insarcinate si care sufera diabet zaharat, au de patru ori mai multe sanse sa dea nastere unui copil cu defecte, avertizeaza cercetatorii.
Ei au constata ca nivelul ridicat de zahar din sange creste riscul ca bebelusul sa aibe un defect.
Aproximativ unul din 13 copii nascuti de o femeie care sufera de diabet tip 1 sau tip 2, are defect major din nastere, cum ar fi boli de inima.
Medicii din Marea Britanie avertizeaza femeile care sufera de o astfel de boala si doresc sa-si intemeieze o familie, ca sunt obligate sa se duca in mod constant la medicul de familie pentru a-si controla glicemia si pentru a lua medicamentele adecvate.
Sursa:
...
Detalii... »
|
Un copil de doar o zi a devenit cea mai tanara persoana care a fost supusa unei interventii chirurgicale pe cord deschis.
Medicii iau dat doar 15% sanse de supravietuire bebelusului Jasmine Carr care a fost operat la doar 17 ore si jumatate de la nastere.
Copilul este acum la terapie intensiva la Spitalul Freeman, Newcastle, iar parintii spera ca pana in aprilie medicii sa-l externeze.
Sursa: Daily Mail
|
|