Principală » 2011 » Mai » 14 » Astazi se va alege noul presedinte al PDL
12:17 PM
Astazi se va alege noul presedinte al PDL



Astazi se va alege noul presedintele PDL batalia fiind intre Emil Boc, Vasile Blaga si Theodor Paleologu. Cel mai optimist dintre toti este premierul Emil Boc, fiind convins ca va castiga.

La aceste alegeri a fost invitat sa participe si presedintele Traian Basescu, care a si tinut un discurs in fata a 1409 delegati care vor alege la ora 11:15.

-► "Trebuie sa recunosc cand ne-am despartit aveati doar 13 %. Azi sunteti un partid care a trecut prin multe si intre timp ati devenit un partid mare. Acum 6 ani ii predam stafeta actualului presedinte Emil Boc. O sa-mi aduc aminte cu placere de acel moment. Vreau sa va multumesc tututor, dar si presedintelui Emil Boc pentru faptul ca nu m-ati dezamagit."

-► "Sase ani au trecut, ati guvernat, ati fost si in opozitie, sunteti alt partid, cu responsabilitati mult mai mari decat acum 6 ani. Atunci doar daduseti presedintele Romaniei. Acum aveti si presedintele Romaniei si Guvernul. N-as vorbi despre toata perioada, dar as privi cu atentie la ultimii 2 ani. Ati avut o guvernare extrem de grea, cu o Romanie in criza economica, o Romanie care nu a fost singura in aceasta criza, ci a fost afectata ca toate celelate tari ale lumii, si in mod deosebit ca celelalte tari ale UE. Unii spun ca am iesit din recesiune destul de tarziu. Poate. Desi am intrat in criza mai tarziu decat altii. Dar pot sa va spun ca suntem o tara care am iesit cu cele mai mici imprumuturi si cele mai mici costuri".

-► "Ne-am creat conditiile pentru o relansare economica solida. De altfel, stiu ca sunt opinii in partid pentru o reducere a vitezei transformarilor, pentru o reducere a vitezei reformelor si de recuperare a unui electorat pe care vi se pare ca nu-l mai aveti. Eu va pot spune deschis un singur lucru. Daca va opriti, pierdeti. N-aveti decat o solutie. Continuati. Romania are nevoie de ce ati inceput sa faceti, dar mai mult decat orice are nevoie sa terminati ce ati inceput. Sistemul de educatie se transforma. De la 1 octombrie intra in vigoare noile coduri pentru justitie. Sistemul de salarizare s-a modernizat. Sistemul de pensii s-a asezat pe criterii corecte".

La Conventia Nationala a PDL se vor alege si presedintii Comisiilor de integritate si de revizie. De asemenea, in 15 mai va avea loc Consiliul National de Coordonare al partidului, cand vor fi alesi prim-vicepresedintii, secretarul general, vicepresedintii partidului.
Categorie: Stiri | Vizualizări: 368 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Theodor Paleologu, Traian Basescu, Presedinte PDL, Alegeri, emil boc, Vasile Blaga | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: