Principală » 2011 » Mai » 8 » Basescu a declarat ca am iesit din recesiune, dar nu din criza
11:43 PM
Basescu a declarat ca am iesit din recesiune, dar nu din criza



Dupa intalnirea cu reprezentantii Fondului Monetar international, Traian Basescu a facut declaratia prrin care a subliniat faptul ca Romania este pe drumul cel bun, deoarece am iesit din recesiune.

"Cele realizate pe primele doua luni ale anului 2011 - ianuarie si februarie - ne indreptatesc sa prognozam o crestere economica de 0,4 - 0,6% in primul trimestru al lui 2011, fata de ultimul al anului 2010. Tehnic, asta se traduce prin iesirea din recesiune. Atentie, din recesiune, nu din criza. Avem motive de optimism, dar nu avem dreptul la lipsa de prudenta. Situatia internationala nu ne permite sa incepem veselia. Nu poate incepe nicio veselie", a spus seful statului.

Presedintele ne indeamna insa la prudenta fiindca prognoza economica pentru anul viitor a fost revizuita, in scade, de la o crestere de 4,5 - la 3,5% din PIB.

Marea problema a Romaniei in relatia cu fondul este legata de companiile de stat, catre ar trebui restructurate. Iar managerii acestor companii sunt adevarati "baroni ai economiei de stat", dupa cum a declarat presedintele. Vestea buna este ca pretul gazelor pentru populatie nu va fi liberalizat, adica nu va creste.
Categorie: Stiri | Vizualizări: 377 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Fondului Monetar, criza, Traian Basescu, Recesiune | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: