Principală » 2011 » Iunie » 24 » Basescu a starnit controverse in intreaga lume dupa ce l-a jugnit pe Regele Mihai
11:39 AM
Basescu a starnit controverse in intreaga lume dupa ce l-a jugnit pe Regele Mihai



Dupa jignirile pe care Traian Basescu i le-a adresat fostului conducator al Romaniei, Regele Mihai, Tarile din intreaga lume nu au ramas nepasatoare si au inceput sa comenteze pe seama actulului conducator al Romaniei.

Washington Post: "Presedintele Romaniei a lansat un atac usturator impotriva fostului conducator al tarii, Regele Mihai, acuzandu-l ca este responsabil pentru Holocaustul din Romania si numindu-l "sluga rusilor"", scriu jurnalistii americani.

Cotidianul american, in editia online relateaza ca afirmatiile lui Basescu "i-au uimit pe romani, care il respecta pe fostul monarh si ii lauda rolul avut in istoria tarii. Pozitia lui Basescu a amintit de cea din era comunista, cand Mihai era desconsiderat de regim, iar rolul sau era diminuat".

Relatiile dintre Basescu si Mihai s-au racit in momentul in care ginerele fostului rege a anuntat ca va candida la presedintie impotriva lui Basescu, in alegerile din 2009, mai amintesc jurnalistii americani.

"Presedintele este in plina lupta, dupa ce planurile sale de reorganizare a teritoriului Romaniei au fost refuzate de partidele de opozitie, dar si de partidul etniei maghiare, de ajutorul caruia guvernul are nevoie pentru a supravietui".

Regele Mihai, care va implini 90 de ani anul acesta, este unul dintre putinii supravietuitori al Celui De-al Doilea Razboi Mondial, care a avut relatii bune cu comunitatea evreiasca in timpul domniei sale.

Autor: Washington Post
Categorie: Stiri | Vizualizări: 364 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Controverse, Traian Basescu, Rege, Jignire, Mihai | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: