Principală » 2011 » Decembrie » 2 » Broastele ar putea fi folosite pentru a prezice cutremurele
5:07 PM
Broastele ar putea fi folosite pentru a prezice cutremurele
Comportamentul ciudat al animalelor inainte de cutremure, i-a facut pe oamenii de stiinta sa-si indrepte atentia catre ele, deoarece acestea pot prezice inca dinainte miscarile seismice.

Oamenii de stiinta lucreaza acum la un studiu pe broastele L'Aquila, Italia.

Potrivit cercetatorilor, broastele sunt extrem de sensibile la cutremure si la chimia medilui, incat acestea parasesc locul unde va avea loc un seism cu cateva zile inainte.

Produsele chimice din roci transforma moleculele de aer in particule incarcate cunoscute sub numele de ioni.

"Ionii pozitivi din aer sunt cunoscuti in comunitatea medicala ca provocand la oameni dureri de cap si greata, iar la animale creste nivelul de serotonina, un hormon de stres din sangele acestora", a declarat Dr. Friedemann Freund care a condus cercetarea.

De si comportamentul ciudat la animale a fost observat mai demult, oamenii de stiinta nu au pus accent pe acest lucru.

Un alt animal care poate prevesti fenomenele dezastroase ale nauturii este sarpele. De exemplu, in 1973 in mijlocul iernii cand sarpele hiberneaza, acestia au simtit pericolul care o sa vina si au parasit locul.

In 2003, un om de stiinta japonez apare pe prima pagina a ziarelor, unde spune despre comportamentul misterios al cainilor si despre cum ar putea fi folosit acest animal pentru a prezice cutremurele.

Ca urmare, broastele simt cu cateva zile inainte pericolul unui cutremur prin intermediul ionilor si parasesc ca atare acea zona periculoasa.

Autor: huffingtonpost.com

Categorie: Stiri | Vizualizări: 416 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Previziuni, Broaste, Seisme, Cutremure | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: