Principală » 2011 » Octombrie » 28 » Ce riscuri are bebelusul pe viitor daca nu doarme cu mama in pat pana la varsta de 3 ani
12:09 PM
Ce riscuri are bebelusul pe viitor daca nu doarme cu mama in pat pana la varsta de 3 ani
Bebelusii ar trebuii sa doarma in pat cu mamele lor pana acestia sunt de cel putin 3 ani. Sfatul controversat vine din partea unui medic pediatru, care a constatat ca bebelusii dorm mult mai bine la sanul mamei decat intr-un patut separat. De asemenea, el a mai constata ca micutii sunt mai stresati daca nu se afla langa mama lor in pat.

Cercetatorii se tem ca daca in primii 3 ani bebelusilor le lipseste afectiunea mamei, acestia au toate sansele ca pe viitor sa devina mai rai.

Dr Nils Bergman, de la Universitatea din Cape Town, Africa de Sud, spune ca, pentru dezvoltarea optima, nou-nascutii sanatosi ar trebui sa doarma pe pieptul mamei lor in primele saptamani.

Dupa aceea, micutii ar trebui sa doarma in pat cu mama lor pana cand ajung la varsta de 3 sau 4 ani.

Alte studii contrazic spusele acestui doctor pediatric, spunand ca exista un risc crescut de deces, deoarece mama isi poate sufoca pruncul atunci cand se rostogoleste.

Insa Dr Bergman spune ca: "atunci cand copii sunt inabusiti si sufera decese, nu se datoreaza faptului ca mama lor este prezenta langa ei. Ci se datoreaza altor lucruri: Fumului toxic, tigarilor, alcoolului, pernelor mari si jucariile periculoase ".

16 sugari au fost studiati in timp ce dormeau la pieptul mamei lor si intr-un patut. Monitorizarea releva faptul ca micutul este mult mai stresat atunci cand doarme singur.

Autor: Daily Mail

Categorie: Diverse | Vizualizări: 428 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Somn, Stres, Bebelusi, Riscuri, Bebelusii trebuie sa doarma cu mama | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: