Principală » 2012 » Februarie » 13 » Misterioasa boala in urma careia dansezi pana cand mori, a reaparut intr-o scoala din New York
12:54 PM
Misterioasa boala in urma careia dansezi pana cand mori, a reaparut intr-o scoala din New York
Aceasta boala a fost depistata pentru prima data in 1518, atunci cand Frau Troffea s-a dus pe o strada din Strasbourg, Franta, si a inceput sa danseze. Respectivei persoane i s-au alaturat la dans nu mai putin de 400 de oameni. Toate acele persoane au spus in acel moment ca nu puteau sa-si controleze miscarile, iar unii dansau pana cand mureau din cauza oboselii.

Aceste cazuri de "isterie in masa" sau, formal, "boala maselor psihotice" ar putea oferi cateva indicii medicilor din ziua de azi, care cauta explicatii dar si solutii de vindecare pentru cazurile recente din scoala Le Roy, New York. Acolo, 21 de persoane au un comportament ciudat, asemanator sindromului Tourette, dar care consta in efectuarea de miscari bruste, necontrolate, ca niste ticuri.

Parintii copiilor si medicii sustin ca de vina pentru acest fenomen sunt scurgerile chimice, in timp ce alti expertii cred ca este vorba despre o infectie bacteriala.

Insa doctorii Laszlo L Mechtler si Jennifer McVige, doi neurologi care trateaza cateva dintre victime, sunt de parere ca acestea sufera de o "tulburare de conversie" - care le canalizeaza stresul si anxietatea printr-o serie de ticuri involuntare. Insa aceiasi medici, citati de Daily Mail, mai spun ca unele simptome ar putea fi rezultatul unei "boli psihotice in masa", asa cum s-a intamplat in 1518 cu "Epidemia dansului". Iar canalele media de socializare nu fac decat sa inrautateasca situatia.

Sursa: stirileprotv.ro

Categorie: Stiri | Vizualizări: 378 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: new york, Boala, Frau Troffea, Le Roy, epidemii | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: