Principală » 2011 » Octombrie » 4 » O comoara arheologica a fost descoperita in Marea Britanie
2:09 PM
O comoara arheologica a fost descoperita in Marea Britanie


Descoperirea celei mai vechi figurine gasite vreodata in Marea Britanie, alaturi de un cache foarte mare de instrumente de silex si oase de animale sugereaza existenta umana in aceasta locatie. Ceaa ce inseamna ca Stonehenge ar fi putut fi un site de mare insemnatate pentru mii de oameni inainte ca monumentul sa fie construit.

David Jacques este profesor de istoria la Open University, si a facut aceasta descoperire impreuna cu elevii. Site-ul este situata pe dealul Camp Vecernie si dateaza din epoca fierului.

David Jacques impreuna cu elevii au inceput sapaturile si au gasit diverse obiecte a caror semnificatie nu se stie.

Domnul Jacques a declarat pentru The Independent ca prima descoperire provenea de la Romană, apoi au sapat mai adanc si au gasit obiecte ce datau din epoca fierului, si tot sapand mai adanc au dat de obiecte ce proveneau din epoca bronzului.

Avand in vedere descoperirea facuta, nu face altceva decat sa confirma faptul ca in aceea zona exista viata omeneasca care a tinut de la epoca bronzului pana la epoca Romană.

Autor: Daily Mail

Categorie: Stiinta | Vizualizări: 379 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Comoara, Epoca Bronzului, Obiecte, Epoca Fierului, Epoca Romana, Descoperire | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: