Principală » 2011 » Iulie » 13 » Oamenii de stiinta au crescut dinti din celule steam
1:24 PM
Oamenii de stiinta au crescut dinti din celule steam
 
 
Daily Mail: Oamenii de stiinta au facut din celule steam dinti. Chiar daca sunt artificiali, acestia sunt la fel de sensibili la durere ca cei reali.

Inventia a fost cercetata deoacamdata pe soareci, insa cercetatorii spun ca in viitorul apropiat acesti dinti vor putea fi implementati si la oamenii si vor aduce multe beneficii persoanelor care raman fara dantura.

Realizarea unui asemenea dinte s-a realizat din doua tipuri de celule steam care contin toate tipurile de vitamine si elemente necesare unui dinte au fost combinate si astfel s-a obtinut in laborator o mixtura de chimicale care a inceput incet-incet sa se transforme.

Dupa doar cinci zile au format un mic "bumb dentar". Dintele in crestere a fost apoi plasat intr-o matrita facuta dintr-un soi de plastic si introdus in corpul soarecelui. In urmatoarele 60 de zile, dintele a ajuns la "maturitate".

Prin plantarea sa inca de la inceput in interiorul corpului, s-a asigurat astfel ca noul dinte este "conectat" la vasele de sange si la tesuturile nervoase, dezvoltandu-se astfel ca orice dinte normal.

Cand a crescut complet, s-a indepartat carcasa de plastic si a fost plantat in gingia soarecelui, in locul unui dinte care fusese extras.

Sase saptamani mai tarziu, dintele a "fuzionat" cu gingia si s-a dezvoltat ca orice dinte din interiorul acelei caviatti.

Cercetatorii spera ca acest lucru este un pas spre dezvoltarea de noi organe umane.

Un asemenea dinte va costa in jur de 2000 de euro.

Autor: Daily Mail
 
Categorie: Stiinta | Vizualizări: 408 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Dinti De Rechin, Celule Steam, Dinti | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: