Principală » 2011 » Octombrie » 25 » Pacientii spitalelor din Siria sunt torturati pentru a suprima revoltele impotriva lui Bashar al-Assad
11:07 AM
Pacientii spitalelor din Siria sunt torturati pentru a suprima revoltele impotriva lui Bashar al-Assad

Potrivit unui raport al Amnesty International, pacientii spitalelor din Siria sunt torturati si supusi unor rele tratamente chiar de personalul medical, in scopul suprimarii revoltelor impotriva lui Bashar al-Assad.

"In multe cazuri personalul spitalului participa la torturi si rele tratamente comise asupra persoanelor pe care se presupune ca ar fi trebuit sa le ingrijeasca. "Avand in vedere amploarea si gravitatea ranilor suferite de populatie in tara, este tulburator sa afli ca multi considera ca este mai sigur sa riste netratarea unor rani importante decat sa mearga la un centru medical adecvat", se arata in raport, citat din stirileprotv.ro.

Guvernul din Siria a luat aceasta decizie bazandu-se pe ideea ca cei care au participat la revoltele impotriva Bashar al-Assad si au fost raniti, sunt internati in spitale pentru a se trata.

In septembrie fortele de ordine au controlat spitalele pentru a da de urma unui comandant armat care s-ar fi opus guvernului. Cum nu i-au dat de urme, ei au arestat 18 persoane ranite, se arata in comunicatul Amnesty.

Categorie: Stiri | Vizualizări: 405 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Pacienti torturati, Spitale, Siria, Regim, Revolte, Guvern, Bashar al-Assad | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: