Principală » 2011 » Octombrie » 25 » Politia ne lamuresti cu privire la cauciucurile de iarna. Afla ce inscriptii trebuie sa contina acestea
10:50 AM
Politia ne lamuresti cu privire la cauciucurile de iarna. Afla ce inscriptii trebuie sa contina acestea

De la 1 noiembrie toate autovehiculele care circula pe drumurile publice trebuie sa fie echipate cu anvelope corespunzatoare de iarna. Politia a dat un cominicat in care ne explica alb pe negru cu ce fel de cauciucuri trebuie sa ne dotam automobilul.

"Prin Ordonanta Guvernului nr. 5, in luna ianuarie a anului in curs au fost modificate prevederile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, introducandu-se obligativitatea dotarii cu anvelope de iarna, care sunt definite in conformitate cu Directivele si Regulamentele Comisiei Economice pentru Europa a Organizatiei Natiunilor Unite”.

Prin urmare, anvelopele trebuie sa aibe inscriptionat unul dintre simbolurile „M+S”, „M.S.”, „MS” sau „M&S”.

Din acest an, autovehiculele care nu vor fi dotate cu anvelope corespunzatoare de iarna, nu li se vor permite sa circule pe drumurile publice.

Cine nu respecta aceste noi reglementari, risca o amenda intre 603 si 1.340 lei si li se va retine si certificatul de inmatriculare.

Categorie: Stiri | Vizualizări: 468 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Anvelope, Cauciucuri de iarna, Politia, Ordonanta | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: