Principală » 2011 » Octombrie » 9 » Politistii vor fi dotati cu un software care va recunoaste fata criminalilor
12:31 PM
Politistii vor fi dotati cu un software care va recunoaste fata criminalilor


Un serviciu de recunoaştere a figurii va fi implementat in unele state din SUA de către FBI, care va permite poliţiei locale să identifice suspecţi.

Programul contine amprente digitale si va permite politistilor sa identifice criminalii si sa-i caute mai rapid si mai precis.

De asemenea, acest software va mai contine scanarea irisului si va inregistra vocile.

Oficialii Biroului Nextgov au spus ca noua caracteristica de recunoastere a figurii ar putea contribui la cazurile nerezolvate inca.

In prezent, agentii FBI trebuie sa aibe numele unui individ pentru a gasi un suspect de mugshot printre cele 10 milioane de imagini stocate in baza de date.

Cum functioneaza acest sistem:

Sistemul de identificare de ultima generatie va permite analistilor sa incarce fotografia si, in functie de numarul de rezultate, i se da o lista cu potentialele potriviri intr-un timp de 15 minute.

Totusi, sunt si critici aduse acestui sistem. Ingrijorarea consta in faptul ca sistemul ar putea fi abuzat, prin schimbarea de informatii cu alte agentii guvernamentale pentru a verifica imigrantii care sunt in tara ilegal.

Autor: Daily Mail

Categorie: Stiri | Vizualizări: 405 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: SUA, Recunoasterea fetei, Politisti, Software, FBI, Criminali | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: