Principală » 2011 » Mai » 17 » Poti scapa de amenda chiar daca te ia radarul
8:15 PM
Poti scapa de amenda chiar daca te ia radarul
 

Daca te-a luat radarul, cu siguranta vei primi acasa amenda si cu siguranta ca exista o fotografie facuta de radar in momentul cand te-a prins ca ai depasit viteza.
Dar putini dintre soferi contesta amenda si daca fac acest lucru nu stiu sa puna accent pe functiile importante ale radarului.

Ca de exemplu: fotografia care ti s-a facut contine litera "T", adica TARGET sau mai bine spus Tinta si arata ca aparatul radar identifica un corp in miscare si viteza acestuia. Iar unde iti indica viteza, ultima cifra a vitezei trebuie sa fie taiata cu o dunga alba.

"Sunt foarte putini cei care stiu ca atunci cand viteza stabilita de radar este aproape de viteza legala si o depaseste cu cel mult 9 kmh nu trebuie sa plateasca absolut nicio amenda", explica pentru incont.ro avocatul Gheorghe Piperea.

Adica daca depasesti viteza cu 9 km peste viteza legal, nu trebuie sa platesti nici o amenda.

O alta metoda ce trebuie luata in considerare cand te prezinti in instanta, este ca trebuie sa contesti aparatul radar, deoarece acesta are o marja de eroare de 5 km in plus sau in minus.

Procesul verbal trebuie verificat cu amanuntite fiindca si acest lucru te poate scapa de amenda. Ca de exemplu: daca in procesul verbal nu sunt trecute corect datele dumneavostra, sau ceea ce scrie la mentiuni nu este corect in totalitate, te poate scapa de amenda.

Sursa: incont.ro
Categorie: Stiri | Vizualizări: 517 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Radar, Litera T, Amenda, Proces Verbal | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: