Principală » 2011 » Mai » 10 » Regele Mihai a renuntat la legatura cu Hohenzollern
7:39 PM
Regele Mihai a renuntat la legatura cu Hohenzollern
 

Avocatul Casei Regale a Romaniei a confirmat ca majestatea sa, Regele Mihai, a luat decizia de a rupe toate lagturile cu casa Hohenzollern, deoarece regele unei tari trebuie sa fie suta la suta nationalist al tarii respective.
 
Aceasta decizie a fost luata astazi 10 mai, pentru ca este ziua istorica a monarhiei.

"Majestatea sa a luat aceasta decizie acum, pentru ca se implinesc 90 de ani de la prima decizie in acest sens a regelui Ferdinand si astazi pentru ca este 10 mai si este ziua istorica a monarhiei. Sunt efecte pur formale. Adica, familia regala a Romaniei nu va mai putea sa se numeasca familia de Hohenzollern. Altfel spus, este incorect sa spunem ca este familia de Hohenzollern. Alt efect nu exista, pentru ca membrii familiei regale deja nu mai foloseau titlul de Hohenzollern." - a explicat avocatul Casei Regale, Ioan Luca Vlad pentru ProTv.
 
Prin luarea acestei hotarari, Regele Mihai este de acum incolo singura persoana care poate alege viitorul mostenitor al tronului regal.
 
Daca pana acum era obligatoriu ca succesorul la tron sa fie barbat, Regele Mihai a schimbat aceasta lege in 2007 prin care pe scaun poate urca si prima femeie nascuta, in cazul de fata Principesa Margareta.
Categorie: Stiri | Vizualizări: 427 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Cearta, Rege, Mostenitor, Hohenzollern, Casa Regala, Regele Mihai, Ruperea legaturii, Legatura | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: