Principală » 2011 » Iunie » 8 » Romania invinsa in meciul de retragere al lui Ronaldo
1:14 PM
Romania invinsa in meciul de retragere al lui Ronaldo
 
Ronaldo a fost, este si va fi pentru multi dintre noi un idol. In amicalul de aseara terminat cu scorul de 1-0 pentru Brzilia.

Romania a disputat aseara un amical cu care nu ne vom mai intalni curand, mai ales ca a fost si retragerea lui Ronaldo. Partida s-a terminat cu scorul de 1-0 pentru Brzilia, golul fiind marcat de Fred in minutul 22.

Tatarusanu a reusit sa apere senzational in amicalul de aseara, reusind sa duca suporterii la culmea disperarii dupa ce sa opus de trei ori la ocaziile de gol ale starului Ronaldo.
 
ziaruldebacau.ro: Brazilia a pus presiune pe apărarea noastră încă de la primele mingi şi ar fi putut beneficia de un penalty în min. 4, când Bourceanu l-a faultat pe Jadson la limita careului, dar arbitrul a scos lovitură liberă în afara suprafeţei de pedeapsă. Un minut mai târziu (5), voleul lui Lucio era respins de Tătăruşanu. Neymar a pătruns excelent (12), dar şutul său a trecut peste poartă din poziţie excelentă. Maicon a trimis în faţa porţii (20), dar Robinho a reluat în plasa laterală. Selecao a deschis scorul în minutul 22, după o serie de greşeli ale apărării noastre: Neymar a fost găsit liber în careu, a centrat în faţa porţii goale şi Fred a îndeplinit o simplă formalitate: 1-0.
 
Tricolorii au avut şansa egalării la numai trei minute, când Gabi Mureşan a tras în bară transversală din lovitură liberă de la 33 de metri (25).
Robinho (27), destul de liber în careu, a avut şansa de a mărit diferenţa, dar a tras slab şi Tătăruşanu a prins.

În minutul 31, a intrat pe teren celebrul Ronaldo, sărbătoritul zilei, la cel de-al 98-lea meci în echipa naţională a Braziliei, pentru care a marcat 62 de goluri. Golgheterul all-time al Cupei Mondiale (15 goluri în 19 jocuri) a avut trei oportunităţi de a marca la meciul de retragere, dar Tătăruşanu s-a opus în două rânduri (36, 42), iar Ronaldo a greşit şutul în minutul 40.
 
Torje l-a lansat bine pe Surdu în careu, dar acesta e fost blocat (37), la una dintre puţinele acţiuni ofensive ale neexperimentatei formaţii a României.
 
O altă ocazie ratată de gazde în prima repriză a fost cea a lui Lucio (37), care a tras periculos din apropiere.
 
În partea secundă, tricolorii au mai echilibrat disputa şi, chiar dacă nu au pus în pericol poarta gazdelor, au ţinut echipa Braziliei mai departe de buturile lui Tătăruşanu. Selecao a avut totuşi ocazii, de gol: Andre Santos (53), care a tras din unghi peste poartă, apoi Râpă a respins din faţa porţii la un contraatac al Braziliei (56), după care Tătăruşanu s-a remarcat la şuturile lui Nilmar (63) şi Neymar (64).
 
La una dintre puţinele noastre acţiuni ofensive, Alexe (74) a fost devansat de portar, la centrarea lui Torje.
 
Thiago Neves (80) a tras peste poartă din careu, Nilmar (82) a fost şi el aproape de gol, profitând de indecizia lui Gardoş, dar şi Torje a avut o ocazie bună de egalare, în min. 87, când şutul său de la circa 24 de metri a fost respins de portar.
Categorie: Sport | Vizualizări: 383 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Brazilia, fotbal, romania, Amical, Ronaldo | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: