Principală » 2011 » Mai » 27 » Spital, Pacienti, Personal, Sanatate, Sibiu
11:42 AM
Spital, Pacienti, Personal, Sanatate, Sibiu



La Spitalul Judetean din Sibiu se adopta solutii barbare, pacientii fiind legati de paturi dupa operatie. Managerul Spitalului, Adrian Santa, a dezvaluit reprezentantilor Consiliului Judetean la ce torturi sunt supusi pacienti, justificand ca au apelat la acest truc din cauza lipsei de personal.

"Avem probleme de personal. Ne pleaca 5 - 6 - 7 asistente pe zi, in special la Chirurgie. Daca pleaca si postul se vacanteaza, ramane blocat. Deblocarea se face in minister, via Consiliul Judetean si DSP, si uneori nu se face. E o lege care spune ca daca pleaca sapte poti angaja unul. Si atunci avem sectii care nu functioneaza. La Chirurgie 2, noaptea sunt doi asistenti care ingrijesc 50 de pacienti. Si sunt pacienti care necesita ingrijire permanenta. Se ajunge la solutii barbare de a lega pacientii ca sa nu se poata ridica singuri din pat si a-si scoate perfuziile. Dar ne descurcam asa cum putem", a declarat Adrian Santa, in sedinta Consiliului Judetean, citat din stirileprotv.ro.

Consiliul Judetean Sibiu a anuntat ca va lua legatura cu parlamentarii din Sibiu si le va prezenta problema cu care se confrunta Spitalul Judetean, in scopul obtinerii unor fonduri.

In acest an CJ a alocat spitalului 3 milioane de lei, insa acest bani vor fi folositi numai pentru reparatii si alte cheltuieli de intretinere.
Categorie: Stiri | Vizualizări: 376 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Sanatate, Spital, Sibiu, Pacienti, Personal | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: