Principală » 2011 » Iunie » 2 » Un matematician a demonstrat stiintific ca Dumnezeu exista
10:53 AM
Un matematician a demonstrat stiintific ca Dumnezeu exista



Daca s-ar face un studiu in privinta existentei lui Dumnezeu si s-ar pune urmatoarea intrebare "Dumnezeu Exista"?, cu siguranta ca ar fi mai multe raspunsuri de nu, deoarece nu l-a vazut nimeni pe Dumnezeu.

Insa, un matematician pe nume Kurt Godel, a demonstrat stiintific ca Dumnezeu exista. Dupa ce a descoperit formula matematica care confirma acest lucru, matematicianul nu a spus nimanui despre descoperire pana in momentul in care stia ca i se apropie sfarsitul.

Formula matematica a fost facuta publica abia la 40 de ani dupa ce a fost descoperita.

Godel a realizat formula matematica dupa spusele Sfantul Anselm, care l-a definit pe Dumnezeu ca fiind cel mai impunator lucru din Univers.

Godel a modificat un pic argumentul lui Anselm. A folosit logica modala. Logica modala face distinctia intre diferitele stadii ale supozitiilor. Unele supozitii sunt demonstrabile in cateva cuvinte, altele sunt demonstrabile numai printr-un cuvant, iar altele sunt demonstrabile in toate cuvintele. Daca sunt posibile in toate cuvintele, atunci ele sunt considerate intotdeauna "necesare”.

Dumnezeu poate fie sa existe in mod "necesar", fie sa nu existe in acelasi mod "necesar". Daca Dumnezeu este o fiinta atotputernica si el exista, atunci el exista in toate cuvintele. Daca nu exista, atunci nu exista in toate cuvintele in mod necesar. Indiferent cat de mica este sansa, Dumnezeu poate exista. Asta inseamna ca Dumnezeu nu poate in mod necesar sa nu existe. Din moment ce alegerea poate fi facuta intre: "Dumnezeu exista in mod necesar” si "Dumnezeu nu exista in mod necesar”, si am eliminat posibiltatea ca el sa nu existe in mod necesar, atunci singura posibilitate este aceea ca el exista in mod necesar.

Autor: io9.com
Categorie: Stiri | Vizualizări: 444 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Existenta, Formula Matematica, Dumnezeu | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: