Principală » 2011 » Octombrie » 6 » Vaticanul si Biserica Romano-Catolică in razboi cu BBC
12:50 PM
Vaticanul si Biserica Romano-Catolică in razboi cu BBC


Vaticanul si Biserica Romano-Catolică au acuzat BBC pentru noile abrevierile intrudose care nu fac altceva decat sa curete crestinismul de la cultura occidentala.

"Este de acum foarte clar ca respectul pentru alte religii este doar o scuza, pentru ca cei care doresc sa stearga orice urma a crestinismului din cultura occidentala sunt doar cativa ociidentali seculari", a spus un editorial pe prima pagina a ziarului L'Osservatore Romano.

"BBC s-a limitat mai degraba la schimbarea descrieri, decat la calculul timpului, dar nu se poate nega faptul ca au facut un gest ipocrit - ipocrizia celor care nu stiu din ce an a inceput numaratoarea", anunta ziarul L'Osservatore Romano.

Noua orientare de la BBC afirma ca abrevierile pentru "Inainte de Hristos" si "Anno Domini (Anul Domnului)" incalca protocoalele sale privind impartialitatea.

Expresiile care au fost intruduse de BBC sunt BC (Inainte de Hristos) si AD (Anul Domnului). BC si AD inlocuiesc vechile abrevieri BCE / CE.

Autor: Daily Mail

Categorie: Crestinism | Vizualizări: 424 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Anul Domnului, biserica, ce, Romano-Catolică, Inainte de Hristos, ad, Abrevieri, Vatican, bc, BCE | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: