Principală » 2012 » Ianuarie » 16
Sala „Traian Moşoiu” a Primăriei Oradea a găzduit prima gală de premiere a activităţii comunităţii rrome la nivelul judeţului Bihor. Acest eveniment a fost organizat de fundaţia Ruhama, condusă de Marian Daragiu.

Evenimentul a avut loc în prezenţa viceprimarului Florica Cherecheş, dar şi a reprezentanţilor Consiliului Judeţean, a Prefecturii Bihor, a Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, dar şi a reprezentanţilor altor instituţii locale.
„Consider că ONG-urile au un cuvânt greu de spus în cadrul unei comunităţi locale. Felicit Fundaţia Ruhama pentru că vine întodeauna cu soluţii prompte pentru rezolvarea problemelor comunităţii. Este foarte important pentru bunul mers al unei societăţii, să existe repere morale şi acestea să fie promovate”, a precizat în deschiderea evenimentului viceprimarul Florica Cherecheş.
Printre secţiunile premiate în cadrul evenimentului au fost: studenţi rromi cu rezultate excepţionale, activişti din comunitatea rom ... Detalii... »
Ataşamente: Imagine 1
Categorie: Diverse | Vizualizări: 437 | Adăugat de: ACDR | Data: 16.01.2012 | Comentarii (0)

Prima generație de romi învățați intră în politică
Marian Daragiu, sociolog, doctorand: „Sunt rom, so what, ce importanță are?”
Sau ”Sărăcia nu are etnie”

Dollores Benezic

„Vom merge în comunitățile de romi și le vom arăta că se poate. Exemplele suntem noi, cei care am reușit. Vor mai fi unii care-și vor vinde votul în noaptea dinainte alegerilor, pe o căpățână de porc. Nu va fi ușor, principalul nostru adversar nu e un alt partid, suntem chiar noi înșine, comunitatea romă”. Așa vrea să câștige 500.000 de voturi la alegerile generale din 2012 Marian Daragiu, președintele celui mai nou înființat partid de pe scena politică din România, Alianța Civică Democrată a Romilor.
Alianța este o construcție politică neobișnuită pentru România, formată din organizații neguvernamentale care activează de mulți ani în lupta pentru emanciparea romilor. Un fel de Tea Party în variantă romă, românească.
O ambiție mare venind de la o minoritate care a ... Detalii... »
Categorie: Stiri | Vizualizări: 361 | Adăugat de: ACDR | Data: 16.01.2012 | Comentarii (0)