Principală » 2011 » Iunie » 23 » In intervalul 24-26 Romania este sub asediul vijeliilor, grindinei si descarcarilor electrice
7:56 PM
In intervalul 24-26 Romania este sub asediul vijeliilor, grindinei si descarcarilor electrice
Daca va-ti facut planuri de vacanta pentru weekend, afla ca trebuie sa le amani. Meteorologii ne anunta ca vom avea parte de vreme urata incepand de vineri si pana luni. Vanturile, ploile, Grindina si descarcarile electrice isi vor face aparitia.

VINERI

Vremea se va raci accentuat si va deveni instabila in vestul, centrul si nordul tarii, unde vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si intensificari ale vantului care pot lua aspect de vijelie. In sud si sud-est vremea se va mentine calduroasa, caniculara chiar in orele amiezii iar instabilitatea atmosferica se va manifesta pe arii restranse, mai ales spre seara si noaptea. Izolat se va semnala grindina, iar cantitatile de apa vor depasi local 20 l/mp si izolat 60 l/mp, mai ales in Transilvania, Moldova si zona montana. Temperaturile maxime se vor incadra de la 24 de grade in Maramures pana la 36 de grade in Lunca Dunarii. Temperaturile minime vor fi cuprinse intre 12 si 20 de grade. Pe arii restranse in sudul si estul tarii, indicele confortului termic temperatura-umezeala (ITU) va atinge pragul critic de 80. Presiunea atmosferica va marca o scadere.

SAMBATA

Vremea va fi instabila si se va raci accentuat in toate regiunile. Cerul va avea innorari si vor fi averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului, care in sud-estul tarii pot lua aspect de vijelie. Aceste fenomene se vor semnala pe arii extinse in nordul, centrul si estul tarii si pe spatii mai restranse in rest, indeosebi in cursul zilei. Vor fi conditii de grindina, iar cantitatile de apa vor fi local insemnate in jumãtatea estica a tarii si la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 17 si 27 de grade, iar cele minime se vor situa intre 7 si 15 grade. Presiunea atmosferica va creste usor.

DUMINICA

Vremea va fi racoroasa. In jumatatea de est a tarii innorarile vor fi temporar accentuate si local vor cadea averse, insotite de descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil si astfel de fenomene se vor semnala izolat. Vantul va sufla moderat si cu intensificari locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 18 si 26 de grade, iar cele minime intre 6 si 14 grade.

LUNI


Vremea va fi in general instabila in jumatatea de est a tarii, unde innorarile vor fi accentuate si vor cadea averse, insotite de descarcari electrice. In restul teritoriului cerul va fi variabil si doar izolat vor fi ploi de scurta durata. Vantul va sufla moderat si cu intensificari locale. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 si 27 de grade, iar cele minime intre 5 si 15 grade.

Autor: stirileprotv.ro
Categorie: Meteo | Vizualizări: 320 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Grindina, Vijelie, Meteo, Weekend, Descarcari Electrice, Inorari, Vremea, Vreme | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: