Principală » 2011 » Mai » 1 » Papa Ioan Paul al II-lea a trecut la "preafericit"
9:30 PM
Papa Ioan Paul al II-lea a trecut la "preafericit"
 
 
In aceasta dimineata la ceremonia de la Vatican sustinuta de Papa Benedict al XVI-lea, Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat sub titlul de "preafericit".

Un portret al fostului suveran pontif a fost dezvelit si a fost prezentat relicvarul continand o fiola cu sangele acestuia, prelevat in ultimele zile de viata.

Fostul Papa mai are astfel o singura treapta pana la a fi declarat "sfant". El va fi celebrat pe 22 octombrie, ziua in care a fost numit papa in 1978.

Beatificarea - primul pas catre sanctificare
Un loc de onoare ii este rezervat, in cadrul ceremoniei de duminica, sorei Marie Simon-Pierre Normand, o calugarita de origine franceza care a suferit de Parkinson si a carei vindecare inexplicabila a fost atribuita Papei Ioan Paul al II-lea.
Vaticanul va mai trebui sa atribuie un miracol Papei Ioan Paul al II-lea, dupa beatificarea sa, pentru ca acesta sa fie declarat sfant. Acest lucru s-ar putea intampla in curand, deoarece mii de marturii au fost trimise deja la Vatican de credinciosii care spun ca au fost ajutati de fostul papa, dupa moartea acestuia.

Autor: Mediafax / Pro TV
Categorie: Stiri | Vizualizări: 527 | Adăugat de: articolenoi | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: