Principală » 2011 » Mai » 11 » Patriarhia Ierusalimului a rupt legatura cu Biserica Ortodoxa Romana
10:01 PM
Patriarhia Ierusalimului a rupt legatura cu Biserica Ortodoxa Romana



9 mai 2011 este data care poate intra in istoria ortodoxiei, deoarece Patriarhia Ierusalimului a rupt legaturile cu Biserica Ortodoxa Romana din cauza unui lacas romanesc situat in Ierihon.

Motivul pentru care Biserica din Tara Sfanta a rupt aceste lagaturi ar fi lacasul din Ierihon care a fost construit in 1998 de catre Patriarhia Romana cu scopul de a adaposti romanii care viziteaza Ierusalimul. Aceasta constructie s-a realizat cu acordul Patriarhului de Ierusalim din aceea vreme, insa fara sa fie un acord scris.

Actualul Patriarh al Ierusalimului l-a instiintat pe Parintelui Daniel printr-o scrisoare, ca pentru asezamantul de la Ierihon nu exista nici un acord scris. Imediat dupa primirea scrisorii, parintele Ciprian Campineanu s-a deplasat in Tara Sfanta pentru a rezolva aceasta problema si in cele din urma s-a ajuns la un consens de "dialog bilateral fratesc".

Surpriza insa a venit astazi, cand pe siteul oficial al Patriarhiei Ierusalimului a fost postat un articol in care se specifica ca, "Patriarhia Ierusalimului a intrerupt comuniunea cu Patriarhia Romana".

Problema atitudinii Patriarhiei Ierusalimului fata de Asezamantul romanesc de la Ierihon, camin pentru pelerinii romani care viziteaza Tara Sfanta, precum si relatiile Patriarhiei Romane cu Patriarhia Ierusalimului vor fi discutate in sedinta de lucru a Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 19-20 mai, se mai arata in comunicatul citat.
Categorie: Crestinism | Vizualizări: 372 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Scandal intre Biserici, Patriarhia Ierusalimului, Biserica Ortoxa Romana, Tara Sfanta, Ruperea legaturii | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: