Principală » 2011 » Octombrie » 21 » Reteaua care are acces la 40% din toti banii din lume
1:24 PM
Reteaua care are acces la 40% din toti banii din lume

O universitate din Zurich a realizat un studiu care demonstreaza ca un mic grup de societati - in principal bancile - detin puterea imensa asupra economiei.

Au fost studiate toate cele 43.060 de multinationale din lume si relatiile dintre ele, dupa care au realizat o harta cu 1318 companii care detin puterea economica din lume.

In urma studiului a reiesit ca 147 de societati formeaza o super-entitate si detin controlul a 40% din averea intregii lumi. "Fiecare dintre aceste companii deţine o alta sau măcar o parte din ea", arată elveţienii. Majoritatea acestor multinaţionale sunt bănci, Barclays şi Goldman Sachs fiind printre ele, dar conexiunile atât de strânse sugerează că întregul sistem este în pericol să se prăbuşească.

N-au intarziat sa apara criticile la acest studiu, considerandu-se ca s-a plecat de la premise false. Insa cei care au realizat studiul sustin ca totul a fost facut pur si simplu dupa un model matematic.

Sursa: Daily Mail


Categorie: Stiri | Vizualizări: 428 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Banci, Companii, Reteaua care are acces la 40% din t, Economie, Putere, Control | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: