Principală » 2012 » Ianuarie » 28 » Salma Hayek va primi Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez
6:52 PM
Salma Hayek va primi Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez
Actrita mexicana, in varsta de 45 de ani, va primi Legiunea de Onoare din partea presedintelui francez Nicolas Sarkozy, in cadrul unei receptii oficiale ce va fi organizata la Palatul Elysee din Paris, in prima parte a acestui an.

Decizia a fost anuntata de autoritatile de la Paris, care au motivat alegerea prin faptul ca Salma, de origine mexicana, s-a remarcat prin activitatea sa ca actrita si producatoare de filme, precum si pentru implicareain actiunile de caritate. Hayek este binecunoscuta pentru donatiile facute in conturile organizatiilor caritabile, care sustin adolescentele ce devin mame la varste tinere, implicandu-se si in alte campanii umanitare. Printre personalitatile din cinematografie care au fost recompensate in trecut cu aceeasi distinctie se numara Robert Redford, Clint Eastwood si Robert De Niro. Actrita nu va merge singura la ceremonia de inmanare a medaliei, intrucat socrul ei, magnatul Francois Pinault va fi ridicat in cadrul aceleasi ceremonii la rangul de Inalt Ofiter al Legiunii de Onoare.

Legiunea de Onoare a fost infiintata de generalul francez Napoleon Bonaparte in 1802 cu scopul de a recompensa serviciile deosebite aduse Frantei. Spre deosebire de Ordinul Imperiului Britanic, care este acordat doar cetatenilor britanici, Legiunea de Onoare poate fi considerata si cetatenilor straini.

Salma Hayek este casatorita cu omul de afaceri francez Francois-Henri Pinault, cu care are o fiica, Valentina, in varsta de patru ani.

Autor: Revista Kaufland
Sursa foto: cotidianul.ro

Categorie: Showbiz | Vizualizări: 325 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Salma Hayek, Legiunea de Onoare, Premii | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: