Principală » 2011 » Octombrie » 28 » Viata pe Pamant a fost posibila datorita vulcanilor din Groenlanda
12:43 PM
Viata pe Pamant a fost posibila datorita vulcanilor din Groenlanda
Groenlanda este una dintre tarile cu cea mai mica populatie din lume, dar oamenii de stiinta sustin ca viata a luat nastere din aceasta regiune.

O echipa de cercetatori a studiat vulcanii noroiosi din Isua, o regiune situata in sud-vestul Groenlandei.

Ei cred ca au izbucnit cu 3800000000 de ani in urma fortand anumite elemente pana la suprafata, care au fost cruciale in formarea de biomolecule.

S-a crezut la inceput ca viata se datoreaza vulcanilor subacvatici care au aruncat hidrogen, metan si alte gaze formand un mediu favorabil.

Dar oamenii de stiinta sustin ca viatanta veche era prea acide pentru viata, astfel ca au inceput sa caute alte alternatice.

Echipa de la laboratorul de Geologie din Lyon, Franta, s-a uitat la depozitele minerale de pe unele dintre cele mai vechi roci din lume si a gasit serpentinite minerale - care este esentiala pentru viata - care s-au format atunci cand apa de mare a lovit scoarta Pamantului.

Conditiile din Groenlanda au fost bogate in carburanti, nu prea acidici, iar temperaturile au variat intre 100-300 grade celsius, sustin oamenii de stiinta.

Conditiile mentionate mai sus sunt ideale pentru moleculele de proteine, fiind cele mai simple forme de viata, care pot evolua in multi-celule organisme peste milioane de ani.

Autor: Daily Mail

Categorie: Stiinta | Vizualizări: 369 | Adăugat de: articolenoi | Tag-uri: Vulcani noroiosi, Viata, Pamant, Groenlanda | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *: